WERKMATERIALEN FASE 1

Vooraleer je met de werkzaamheden begint de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een stofmasker, een veiligheidsbril en  oorkappen of oordopjes opzetten.

Met een vouwmeter en krijt duidt je de plaatsen aan waar je de schakelaars en stopcontacten wil voorzien.  Met een haakse slijpmachine slijp je de de holtes voor de inbouwdozen uit. De sleuven in de muur waarin de kabels aangebracht worden zaag je met een muursleuvenzaag nadat je de gewenste sleuvenbreedte hebt ingesteld en de stofafzuiger hebt aangesloten. Pikeur de sleuven en boor de lichtpunten met een boor en breekhamer.

De inbouwdozen moeten met knaufmortel vastgezet worden.De knaufmortel maak je in een emmer aan met behulp van een mixer. De hoeveelheden water en knauf volgens de voorschriften van de fabrikant toevoegen en mengen tot je een homogene massa bekomt.

Daarna de plaats van het mengen proper maken met borstel en vuilblik vooraleer je begint te bekabelen. De sleuven waarin de kabels werden aangebracht worden dicht gesmeerd met een mortel die je aanmaakt in een mortelkuip met behulp van een mixer.

Na het uitvoeren van deze werkzaamheden kunnen de pleisterwerken aangevat worden.

WERKMATERIALEN FASE 2

Na het pleisteren kan je beginnen met de afwerking van de elektrische installatie. In deze fase worden al de schakelaars, stopcontacten, tv, internet enz,.. geïnstalleerd. Hiervoor heb je de gereedschapskoffer met het juiste gereedschap  voor deze werkzaamheden nodig. Bovendien krijg je ook een   combiset  om de zekering- en tellerkast aan te sluiten. Deze bevat ook  de testgereedschappen  om de hele installatie te testen. Dit doe je echter beter vooraleer er purisolatie en of chapewerken uitgevoerd worden.

Indien er tijdens het testen fouten vastgesteld werden kan je deze dan nog gemakkelijk oplossen.

WERKMATERIALEN 3

Indien u veel materialen zelf al heeft, kan het zijn dat u één van deze materialen individueel nodig heeft. Deze zijn dan ook apart verhuurbaar.