Eendraadschema

Een ééndraadschema is een schematische voorstelling van een vaste elektrische installatie die geen rekening houdt met de plaats van het elektrisch materiaal, maar die met behulp van symbolen de samenstelling van elke elementaire stroombaan geeft en hun onderlinge verbinding om een elektrische installatie te vormen.

Op het schema worden aangebracht:

  • De leidingtypen;
  • de doorsnede en het aantal geleiders van deze leidingen;
  • de plaatsingswijze;
  • het type en de kenmerken van de automatische differentieelschakelaar (DS) en van de beschermingsinrichtingen tegen overstroom;
  • de schakelaars;
  • de verbindingsdozen en contactdozen (wordt de schakeling uitgevoerd vanuit de centraaldozen of van inbouwdozen achter de schakelaar?);
  • de lichtpunten en de vaste gebruikstoestellen (AREI art 269).

Interessant? Lees ook de andere artikelen

BESPAAR SAMEN MET

De kosten voor een renovatie lopen al snel op. En ook bij een nieuwbouwwoning is dat niet anders. Onder andere de elektriciteitsvoorziening neemt al snel een grote hap uit het budget. Bij Easy To Make menen we echter dat het ook anders kan.

Wij geloven dat het plaatsen van elektriciteit niet het alleenrecht van een professional hoort te zijn. Onze zelfbouwpakketten, begeleidingsdiensten en services bewijzen dat zelf elektriciteit plaatsen eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn. Laat staan duur.

Bezorg ons daarom jouw plannen en geef jouw wensen door. Zo maken wij meteen een gedetailleerde offerte op. Heerlijk transparant en bovenal extra voordelig! En jij? Na akkoord kan je gewoon meteen aan de slag. Zonder dat wij jou ooit in de steek laten, want naast de duidelijke handleiding en de overzichtelijke legplannen ondersteunen we je doorlopend. Waardoor enkel de voordelen van zelfbouw voor jou gelden.

Vergeet niet dat besparen bij ons ook écht besparen is. Wij gooien er immers een garantie en een service na verkoop bovenop. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan en reken je op dezelfde voordelen zoals je het van jouw vakman gewoon bent. Op onverwachte kosten reageren we dan ook terecht hoofdschuddend.

VOORDELEN VAN ONZE PAKETTEN

Bespaar 50%
samen met 
easytomake

Bespaar op
werkgereedschap 
dankzij onze
huurservices

100% zekerheid dankzij ondersteuning en services op maat

Aankoop van materialen aan de scherpste prijzen

BAY-TEC Elektriciteitswerken
Bremstraat 34 · 3580 Beringen
0488 61 37 92 – 0487 56 98 69
info@easytomake.be